Behandeling

 

Bij een behandeling kan de kleding aangehouden worden: wel is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen.

 

Een behandeling bestaat uit een shiatsu massage of een combinatie van verschillende technieken, zoals hieronder beschreven: 

 

Shiatsu massage

Shiatsu massage is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpunten. Hierdoor kan het verstoorde evenwicht in een lichaam hersteld worden. 

Shiatsu werkt in op het zenuwstelsel: door spanning of stress is dit vaak overbelast geraakt. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan. Door middel van shiatsu kan het zenuwstelsel weer in balans gebracht worden, waardoor het lichaam zich weer meer kan ontspannen en zichzelf kan herstellen. 

 

'Overige Oosterse geneeswijzen' - 24103

Dit is een verzamelnaam voor Oosterse geneeswijzen die niet onder andere noemers vallen. 

  

 

Energetische therapie

Bij een energetische behandeling worden bepaalde punten op het lichaam aangeraakt, waardoor de energie tussen de punten weer in beweging kan komen. Vaak zitten er in ons lichaam spanningen opgeslagen, waardoor er blokkades en klachten kunnen ontstaan. D.m.v. aanraking van punten kan het lichaam weer op zoek gaan naar de juiste balans. Er ontstaat weer verbinding tussen verschillende energetische punten, wat je kan helpen om weer in contact te zijn met je eigen lichaam. 

 

'Energetische therapie' - 24012

Bij energetische therapie stemt de therapeut af op de energie van de cliënt om storingen in energiestromen vast te stellen. Dit gebeurt op gevoel. Het is de bedoeling dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer op gang komt, zodra de blokkades zijn opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. 

 

 

 

 

Lichaamsgerichte psychotherapie 

In een gesprek wordt onderzocht waar in je lichaam blokkades zitten. D.m.v. verschillende technieken wordt hier aandacht aan besteed. 

Het kan je helpen om op een andere manier dan je misschien gewend bent (fysieke) klachten te onderzoeken. 

Vaak hebben klachten te maken met oude overtuigingen en patronen. Deze kunnen zich vastgezet hebben in je lichaam: door dit te onderzoeken kun je er contact mee maken en voelen waar het mee te maken heeft. Op die manier kom je meer in contact met jezelf en waar het werkelijk om gaat. 

 

'Lichaamsgerichte psychotherapie' - 24513

Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren.

  

Haptotherapie

D.m.v. aanrakingen en bewegingen leer je weer contact te maken met je eigen lichaam: je eigen lichaam weer te voelen. 

 

'Haptotherapie' - 24517

Haptonomie is een leer die zich bezighoudt met aanraken, voelen en met de ontwikkeling van het menselijk gevoelsleven, de tastzin, houdingen, bewegingen en gebaren. 

 

 

 

Behandelovereenkomst

Bij de eerste afspraak zal een korte intake plaatsvinden en gevraagd worden de onderstaande behandelovereenkomst te tekenen: