Shiatsu massage en lichaamsgerichte psychotherapie

 

Bij een behandeling kan de kleding aangehouden worden: wel is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen.

 

Shiatsu massage

Shiatsu massage is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpunten. Hierdoor kan het verstoorde evenwicht in een lichaam hersteld worden. 

Shiatsu werkt in op het zenuwstelsel: door spanning of stress is dit vaak overbelast geraakt. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan. Door middel van shiatsu kan het zenuwstelsel weer in balans gebracht worden, waardoor het lichaam zich weer meer kan ontspannen en zichzelf kan herstellen. 

 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een shiatsu massage

*een afspraak van een half uur: voor een nek- schoudermassage en massage van de rug en achterkant van de benen

* een afspraak van een uur: voor een uitgebreide shiatsu massage waarbij nek, schouders, rug, achterkant benen en hoofd worden gemasseerd en eventueel ook nog armen en voorkant benen

 

In overleg zijn er voor vervolgafspraken de volgende mogelijkheden: 

* een afspraak van een kwartier: voor een nek- schoudermassage

* een afspraak van drie kwartier: voor een uitgebreidere shiatsu massage 

 

 

Energetische therapie

Bij een energetische behandeling worden bepaalde punten op het lichaam aangeraakt, waardoor de energie tussen de punten weer in beweging kan komen. Vaak zitten er in ons lichaam spanningen opgeslagen, waardoor er blokkades en klachten kunnen ontstaan. D.m.v. aanraking van punten kan het lichaam weer op zoek gaan naar de juiste balans. 

Een energetische behandeling duurt ongeveer een half uur.

 

 

Lichaamsgerichte psychotherapie 

Bij een sessie lichaamsgerichte psychotherapie wordt in een gesprek onderzocht waar in je lichaam blokkades zitten. D.m.v. verschillende technieken wordt hier aandacht aan besteed. 

Het kan je helpen om op een andere manier dan je misschien gewend bent (fysieke) klachten te onderzoeken. 

Vaak hebben klachten te maken met oude overtuigingen en patronen. Deze kunnen zich vastgezet hebben in je lichaam: door dit te onderzoeken kun je er contact mee maken en voelen waar het mee te maken heeft. Op die manier kom je meer in contact met jezelf en waar het werkelijk om gaat. 

Een sessie lichaamsgerichte psychotherapie duurt ongeveer een uur

 

Behandelovereenkomst

Bij de eerste afspraak zal een korte intake plaatsvinden en gevraagd worden de onderstaande behandelovereenkomst te tekenen: