Massage en energetische behandeling

Bij de massage wordt gewerkt met shiatsu: dit is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpunten. Hierdoor kan het verstoorde evenwicht in een lichaam hersteld worden. 

Shiatsu werkt in op het zenuwstelsel: door spanning of stress is dit vaak overbelast geraakt. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan. Door middel van shiatsu kan het zenuwstelsel weer in balans gebracht worden, waardoor het lichaam zich weer meer kan ontspannen en zichzelf kan herstellen. 

 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een massage

* een nek- schoudermassage: dit gebeurt op een gewone stoel en duurt ongeveer een kwartier

* een rugmassage: hierbij worden nek, schouders, rug en achterkant van de benen gemasseerd. Het duurt ongeveer een half uur

uitgebreide shiatsu massage: nek, schouders, rug, achterkant benen en hoofd worden gemasseerd, eventueel ook nog de armen en de voorkant van de benen. Dit duurt ongeveer drie kwartier

* uitgebreide massage en energetische behandeling: een uitgebreide shiatsu massage in combinatie met een energetische behandeling.

 

Bij een energetische behandeling worden bepaalde punten op het lichaam aangeraakt, waardoor de energie tussen de punten weer in beweging kan komen. Vaak zitten er in ons lichaam spanningen opgeslagen, waardoor er blokkades en klachten kunnen ontstaan. D.m.v. aanraking van punten kan het lichaam weer op zoek gaan naar de juiste balans. 

Een energetische behandeling duurt ongeveer een half uur, inclusief persoonlijk gesprek drie kwartier

 

Bij een behandeling kan de kleding aangehouden worden: wel is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen.